Sidor

lördag 29 december 2012

Äkta vaniljglass


Jag är egentligen inte så jätteförtjust i vaniljglass, har aldrig varit den smak jag valt när det gäller glass. Men, gör man den själv med äkta vaniljstång så är det något av det godaste! Har man tid kan man låta glassmeten stå i kylen över natten eller i alla fall ett par timmar så går det ännu fortare när man kör den i glassmaskinen.

Vaniljglass
1 vaniljstång
3 dl mjölk
2 dl grädde
2 ägg
1 dl socker

Dela vaniljstången och skrapa ur fröna. Värm tillsammans med mjölken i en kastrull, lägg även i den urskrapade vaniljstången. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda ihop med mjölken och häll tillbaka i kastrullen. Sjud tills krämen tjocknar. Låt svalna och häll sedan i grädden när det är helt svalt. Ta upp vaniljstången och kör smeten i glassmaskin.

2 kommentarer:

  1. Ska man vispa grädden först eller ska man bara ha i den som den är ?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Den ska inte vispas utan bara ha i den!

      Radera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...